Goretti
Wilhelminapark 53-54
Tilburg

 

cursus@atelierstilburg.nl

actueel

Zaterdag 13 mei;

Open dag Cursushuis Goretti

De docenten en cursisten van cursushuis Goretti nodigen iedereen uit voor een feestelijke afsluiting van het cursusjaar.

In de verschillende lokalen worden de resultaten tentoongesteld van de cursussen fotografie, tekenen, schilderen, grafiek, zeefdrukken, keramiek en modeltekenen.

Wees welkom aan het Wilheminapark 54 van 11.00 tot 16.00 uur.

 

Cursusaanbod 2017 – 2018
Tijdens de open dag wordt het cursusaanbod 2017 – 2018 gepresenteerd.
Vanaf zaterdag 13 mei is het aanbod verkrijgbaar via deze website, het boekje wordt uitgedeeld tijdens de open dag.

 

Gratis proefles Illustreren door Leonie van Wijk: 24 Mei om 19.30
Op 24 mei is er in Goretti een gratis proefles ter kennismaking met de gloednieuwe cursus Illustreren.
Voor meer informatie over de cursus en het bijwonen van de proefles, klik hier.

 

Zin-in-allesdagen in Carnavalsvakantie: donderdag 2 maart en vrijdag 3 maart. Ook aanbod voor kleuters en middelbare scholieren! 

Aanmelden en informatie via Factorium.

 

Nieuw: Try-out cultuur 2.0 voor alle leerlingen van de basisscholen

2017 start goed, met veel kunsteducatie voor kinderen! Een vervolg van het succesvolle Try-out Cultuur en nieuwe kindercursussen bij Goretti.
Vanuit onze ateliers/Goretti doen mee: Marjo Dirks met Drukwerkplaats (in zeefdrukatelier John Dohmen, Goretti) en Textielwerkplaats (Goretti), Linda van Os met Schilderen en collagetechnieken (in atelier Carré 87, vervolgaanbod bij Goretti), Joep van Gassel met graffiti en stencilgraffiti (locatie Galjoenstraat, vervolgcursus 'Urban Art'), Sharon Hamers met Superheld (Goretti, start maart 2017), Pieter-Max Schultz met De Puzzelondergrondse (Goretti-start 17 februari), workshops schilderen/tekenen door Suk-Jing Pang (25 maart), en saxofoonles van Rik Meesters (atelier Carré). 
Aanmelden voor Try-out Cultuur via www.sjorssportief.nl vanaf 18 januari / www.cursusgoretti.nl 

 

Zin-in-alles-dagen in herfstvakantie: 24 en 25 oktober

Voor kinderen van 6-12 jaar, een hele dag creatieve workshops! Met deelname van 7 docenten beeldend vanuit de stal van Ateliers Tilburg!

Open Dag bij Goretti: zaterdag 21 mei / met expositie cursisten

Onze jaarlijkse afsluiting van het cursusseizoen vindt plaats op: zaterdag 21 mei van 13.00-17.00 uur. Cursisten tonen hun werk, docenten zijn aanwezig en de nieuwe cursusbrochure is dan uit!

Zin-in-allesdagen in Carnavalsvakantie: donderdag 11 en vrijdag 12 februari 2016.

Wederom uitverkocht! Met deelname van 6 docenten beeldend vanuit Ateliers Tilburg!

Fotodag Rotterdam: zaterdag 16 april 2016

Rotterdam staat op plaats vijf in de top tien van ‘greatest comeback cities' van de Lonely Planet. De spectaculaire architectuur vormt het perfecte decor voor 'urban exploring'. Voor deze fotodag heeft docent Gerdien Wolthaus Paauw 5 verschillende, creatieve opdrachten samengesteld, waaruit jij je keuze kunt maken: reportage, exactitudes, reflecties, strooptocht en kleurenpalet.

Datum: zaterdag 16 april 2016 van 9.00-17.00 uur (uit en thuis)

Voor wie: enthousiaste amateurfotografen van elk niveau.
Aantal deelnemers: minimaal 6, maximaal 10.

Meer informatie op deze website.

Zin-in-allesdagen in herfstvakantie: 26 en 27 oktober (10-15u)

Naast de jaarcursus voor kinderen (KUNSTMIX) is er ook de samenwerking met Factorium bij de Zin-in-alles!- en Zin-in-meer!dagen in de herfstvakantie. 6 docenten verzorgen de beeldende workshops: striptekenen, textiel, schilderen/tekenen, je eigen filmpje maken.. de dagen zijn erg populair, dus schrijf je snel in! (tot 15/10 mogelijk)

Kindercursus 22 oktober van start: de Puzzelondergrondse (7-12 jaar)

Donderdag 22 oktober start kindercursus 'de Puzzelondergrondse' door Pieter-Max Schultz, voor de leeftijd 7-12 jaar. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar, maar hij gaat zeker door! Informatie is te vinden op deze website.

Cursusseizoen bijna van start!

In september/oktober gaan de meeste cursussen beeldende kunst weer van start. Nieuw zijn o.a. een schrijfcursus door Martijn Neggers en grafische technieken voor keramiek door Ingrid Wens. Bekijk het aanbod en schrijf je in!

Nieuw: 'Goretti op locatie' met schrijfcursus door Martijn Neggers

Nieuw 'Goretti op locatie' (spoorzone): in september start een literaire cursus o.l.v. Martijn Neggers! Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Informatie via literairvakmanschap.nl en in de cursusbrochure die op onze OPEN DAG van zondag 7 juni verkrijgbaar is (12-17u/Wilhelminapark 54)). Kom langs en schrijf je in voor een inspirerende cursus!  

24 maart 2015

Zondag 7 juni: OPEN DAG met expositie van werk van cursisten. Het cursusseizoen wordt feestelijk afgesloten, docenten zijn aanwezig, en het nieuwe cursusboekje is (dan) uit!

Iedereen is van harte welkom tussen 12.00-17.00 uur. Locatie Wilhelminapark 54 in Tilburg.

10 maart 2015

Binnenkort van start: 'De Puzzelgrondse' voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. Door docent en beeldend kunstenaar PieterMax Schultz. Zie informatie op deze website (bij kinderen). Aanmelden via: pmschultz@planet.nl

5 februari 2015

Nieuw aanbod vanaf 2015: check de mogelijkheden op deze website! O.a. schilderen bij Danielle van Broekhoven, modeltekenen door Paul van Dongen, en workshops tekenen/schilderen door Suk-Jing Pang. 

 

10 oktober 2014

Kinder-kunst-cursussen

Deze kinder-kunst-cursussen zijn gestart in september:

Met mijn voertuig door de ruimte, door Pieter-Max Schultz

en Graffiti door Joep van Gassel

 

30 september 2014

Opening zeefdruk-werkplaats o.l.v. John Dohmen

Nieuw bij Goretti is de zeefdruk-werkplaats: vanaf september zijn diverse workshops o.l.v. John Dohmen van start gegaan. Tussentijds aanmelden en maatwerk is mogelijk. Bekijk deze website voor meer informatie en meld je aan!

 

13 februari 2014

Meedoenregeling en Stichting Leergeld

Sinds oktober 2012 zijn onze cursussen opgenomen in de Meedoenregeling. Cursisten met een laag inkomen kunnen voor de 100,- vergoeding in aanmerking komen. Informatie hierover is te vinden op www.tilburg.nl/meedoenregeling. Voor de kindercursussen geldt een andere regeling: mocht je een kindercursus niet kunnen betalen, doe dan een aanvraag bij Stichting Leergeld via www.leergeldtilburg.nl of 013-580121. Zij ondersteunen ouders financieel bij kunstzinnige vorming voor kinderen van 4-18 jaar.